Slime Nasıl Yapılır? Slime Nedir? Galaxy Slime Yapımı? Slime Tarihi? Slime hakkında daha fazla bilgi için buradayız..

23 Aralık 2016 Cuma

Slime Tarihi?





Hep Çocukken her çocuğun' da hayalini kurduğu gibi play-doh tarzı oyun hamurları ile oynamak isterdik , bütün çocukluğumuz nerede ise oyun hamurları içinde geçti ,  ama bazı zamanlarda olduğu gibi herkesin maddi durumu iyi olmadığı için ve yaparken eğlenmek amaçlı geliştirilen herkesin bildiği gibi de adını verdiğimiz Slime Hamurunu yapmak için fırsat yaratmış ve başarmışlar..


Her renkten Slime'lerle oyun hamurlarından tamamen daha farklı ve eğlenceli hale getiriyor. Özellikle de ele yapışmaması insanların hoşuna giden bir yönü,  aslında en önemlisi çocukların eve zarar vermemesini önlüyor. Slime tarihi nasıl olmuşmuş bir göz atalım..



SLİME TARİHİ 

Slime tarihimiz de yeni yeni duyulmuş olsa da aslında çok eski bir tarihe dayanıyor , Slime yapıldığı keşif tarihi Tam tamına 1920 Yılın'da olmuştur. Nobel Ödüllü Hermann Staudinger sentetik polimer üzerine çalışmasını sürdürürken , polimerlerin yapısın da bir çok molekülün tek bir molekül durumunda bulunduğu bileşiktir. Hermann Staudinger yıllarca kimyasal çalışmalarına devam eder ve yarı akışkan bir çok maddeler üzerine çalışır. Uzun çalışmalar sonrası Slime'yi bulur.
Slime ile akışkan şekilde oyuncaklar yapılması için uzun yıllar vardır ve 1950 yılında elde edilen kimyasal dan sakız , diş macunları gibi ürünler hazırlarlar.





SLİME NEDİR?


Amerikalı Oyuncak Şirketi tarafından üretilen Oyun Hamurudur. ( Slime )
Madde yapısı yarı yapışkan ve akışkandır.  1976 yılında üretimi başlatılan toksik ve viskozite malzemeden oluşan Yeşil renkli plastik çöp kovasına benzer kutularda satışına başlanılan oyuncaktır.
Seneler devam ettikçe gelişen çağda Slime'in bir çok farklı çeşitleri üretilmeye başlamıştır. 1970'lerde Slime canavar masa oyunu tanıtılmış.

Tutkal , Su , Boraks birleşimleri ile oluşan bu eğlence  hamuruna Slime adı verilmektedir.




SLİME KİMYASAL YAPISI


Kimyasal olarak içerisinde Polisakarit guar  zamkı ve Sodyum tetraborat bulunur. Polisakarite olarak alternatif şekilde polimerleri içeren diğer benzeri alkol grupları olan ( polivinil alkol gibi ) benzer bir çok sonuç elde edilmek için kullanılıyor.

Polivinil asetat ( Tutkal ) Boraks ve su ile birleşimler benzer olarak Flubber'i  elde etmek için Kullanılıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder